nickjacobs.reismee.nl

Eerste week!

Nou de eerste week is alweer voorbij. Ben helemaal gesetteld dus het komt helemaal goed! Hier in het gastgezin is het niet verkeerd. Elke avond wordt er lekker eten voor me gekookt en als ik 's ochtends naar mijn stage ga ligt er netjes een lunchtpakketje klaar Ik hoef dus niet veel voor eten en drinken te zorgen.
Ik had deze week een oriëntatieweek wat wel iets anders was dan ik had verwacht. Ik had niet de introductieweek verwacht die in Nederland altijd zijn met veel bier en lol, maar toch wel wat rondkijken en kennis maken met andere studenten. Mijn eerste dag van mijn oriëntatieweek was dinsdag. Ik had er best veel zin in, omdat ik had verwacht leuke nieuwe mensen te leren kennen zodat het hier wat minder eenzaam werd. Afijn..ik kom aan bij internex (mijn stagebureau) en ik was de enige deze week. Dat was wel even een tegenvaller. De volgende tegenvaller was het programma. In plaats van leuke dingen gaan bekijken bleven we op kantoor en gingen we praten over het Canadese bedrijfsleven, de cultuursverschillen, hoe je hiermee om moet gaan etc. Niet wat ik in mijn gedachte had met introductie. Gelukkig duurde het maar 2 uurtjes, waarna ik de hele middag zelf maar met mijn camera de toerist ben gaan uithangen. Dit heb ik zo de hele week gedaan. 's Ochtends naar internex en 's middags beetje rondkijken, de buurt verkennen. Ik heb de weg nu ook redelijk gevonden hier in Vancouver.
Er is echt super veel te doen en te bekijken dat ik me zeker niet ga vervelen!
De Canadians zijn echt hele vriendelijke mensen. Bij bushaltes beginnen ze gewoon tegen je te praten over alledaagse dingen en bij de kassa van de supermarkt wordt je altijd gevraagd hoe het gaat haha. Hier zegt zelfs iedereen 'Thank you' tegen de buschauffeur als ze uitstappen..ze roepen het zelfs van achter uit de bus haha! Iedereen rijd hier ook in van die dikke auto's en pick-ups. Lijkt wel of ze ze hier weg geven. Maar het is hier ook allemaal erg goedkoop. Een liter benzine kost hier nog geen dollar. Moet nederland een voorbeeld aan nemen!
Deze week ook al flink wat chinees eten op. Er zijn hier redelijk grote Foud Courts waar stuk of 20 kraampjes staan en dan een hele hal met zitplaatsen. 9 van de 10 kraampjes is chinees of japans dus je komt er ook niet onderuit. Heb ook al meteen mijn eerste poging gewaagd om met stokjes te eten maar dat ging niet van zn leie dakje dus volgende keer nog maar een poging wagen. Ben benieuwd hoe lang het duurt!

Vandaag mijn eerste stage dag gehad. Erg leuk bedrijf waar ik veel ga leren, want ik weet er niks van, van wat ze nu doen haha! Heb aardige collega's dus het komt wel goed. Kreeg vandaag ook te horen dat ze vanaf a.s. vrijdag waarschijnlijk elke vrijdag gesloten zijn dus heb ik mooi een lang weekend haha ! Ik kom mooi op het juiste moment aan! Dus nog 3 daagjes stage en het is weer weekend! Vrijdag komt trouwens mijn Pa een dagje langs..gaan we wat aan sightseeing doen! Die zit deze week voor zn werk in Seatle wat maar 150 Km hier vandaan is dus dat was wel erg toevallig en super leuk..ik heb er zin in!

Vanavond heb ik mijn eerste Pub-night, georganiseerd door internex, dus dan hoop ik wat leuke mensen te leren kennen! Wel een wat rare dag om dat vandaag te doen als het net weekend is geweest margoed..het beloofd een zware ochtend te morgen!

Ik zal snel wat van mijn foto's erop zetten.

Kus (K)!